creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Un nou semafor a fost instalat pe şoseaua Balcani din capitală

Un nou semafor a fost instalat pe şoseaua Balcani din capitală chisinau.md

Primăria municipiului Chișinău informează despre instalarea unui nou obiectiv de semafor inteligent, pe șoseaua Balcani, intersecție cu strada Petricani din sectorul Râșcani al capitalei.

 

Semaforul va fi pus în funcţiune începând cu data de 17 mai, ora 10:00.

Obiectivul inteligent de fluidizare a circulației rutiere este alcătuit din 9 semafoare pe bază de LED, direcționate prin GSM și dotate cu senzori pentru colectarea informațiilor ce va asigura dirijarea adaptivă a transportului în zonă pe durata a 24 ore.

Decizia de a monta obiectivul de semafor pe una din cele mai aglomerate intersecții cu șoseaua de centură a capitalei a fost luată pentru a spori securitatea circulației din zonă, reducerea ambuteiajelor și fluidizarea traficului rutier.

Lucrările  de construcție a semaforului au durat două săptămâni și au cistat 660 de mii de lei. De asemenea, în zonă a fost realizate lucrări de amenajare a intersecției, prin instalarea indicatoarelor de circulație, asfaltarea și aplicarea marcajului rutier.

Precizăm că un obiectiv similar de semafor a fost montat la finele anului trecut, pe șoseaua Balcani, intersecție cu str. Tudor Vladimirescu, orașul Durlești și satul Dumbrava, comuna Trușeni.

Go to top