creare site-uri la comanda 079953912

Tupeu de polițist la Bălți: „Da tu ești bat *****. Nici 300 de euro nu te ajută”; Cum un inspector de patrulare ia mită

Tupeu de polițist la Bălți: „Da tu ești bat *****. Nici 300 de euro nu te ajută”; Cum un inspector de patrulare ia mită StiriLocale.md

Au fost reţinuţi trei inspectori de patrulare. Poliţiştii sunt bănuiţi că cereau bani de la şoferi pe care îi stopau intenţionat.

Polițist:Da tu ești bat *****. La ce oră te-ai culcat?

Șofer: La 01:00.

Polițist: ****** ****** De unde ești?

Șofer: Țânțăreni.

Polițist: Și ruble ai? Gârbu ne-o spus, m-o rugat frumos, hotărăște întrebarea.

Șofer: 200 de euro, tot normal?

Polițist: Șiii cu tine wăi? Nici 300 de euro nu te ajută. Tu ai de la 80 la 100 de mii de lei ștraf. 5 ani fără permis de conducere. Ești pățan tânăr wai băiete. Ești pățan tânăr. Tu cum crezi? Eu am 25% din ceea ce documentez. Eu nu am să îți dau ție drumu cu 300 de euro, deatâta o să imi pui mie 20 de mii. Iaca ia calculatorul și socoate 20 de procente. Eu nu zic să imi dai 20 de mii. Da b***, ești pățan talcovîi, arăți normal b***.

Șofer: 200 am.

Polițist: Nu ajută.

Șofer: Mai mult nu am la moment.

Polițist: Te duși și le dai pe acelea din mașină și mai aduși încă 3 și ****.

Șofer: Încă 300?

Polițist: Da!

Potrivit informaţiilor, poliţiştii activau pe un drum public, la intrarea într-un sat din raionul Fălești, stopau mijloace de transport, invocând că șoferii acestora ar fi condus în stare de ebrietate. După mai multe discuții și „negocieri”, polițiștii extorcau și primeau sume de bani cuprinse între 100 și 10000 de lei, atât în valută cât și în euro. În schimbul banilor estorcați, inspectorii de patrulare nu dădeau curs documentării cazurilor de conducere a mijlocului de transport în stare de ebrietate.

În timpul percheziţiilor au fost ridicate mijloace bănești, precum și alte probe care confirmă comiterea faptelor prejudiciabile.

Poliţiştii de patrulare riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani. 

Go to top