creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Moldoveancă de doar 8 ani urmează să facă parte din Selecționata Canadei la Dans: Familia ei a lansat o campanie de fonduri

La doar 8 anișori, Andrea Matei, o fetiță moldoveancă născută în Canada, este invitată să facă parte din Selecționată Canadei la Dans pentru a participa la Campionatul Mondial de Dans la Secțiunea Ballet, Jazz și Modern/Contemporan în categoria copii (8-11 ani).

Andrea este un copil ca mulți alții, căruia îi place joacă și înghețată. Își face temele cu responsabilitate, învățând la o școală bilingvă din Canada (engleză/franceză). Pe lingă orele săptămânale de pian, Andrea este pasionată de dans și a început să îl practice de la vîrsta de 3 anișori. De la 5 ani dansează competitiv și cucerește scenele regionale fie solo sau alături de echipă locală din care face parte an de an, colectând numeroase medalii și distincții. Vara trecută la Competiția Națională pe Americi (De Sud, de Nord, Centrală și Caraibe) care a avut loc în Orlando, Florida în iulie 2017, Andrea s-a poziționat împreună cu echipa ei pe primul loc la categoria lor de vârstă. Talentul înnăscut al fetiței este complementat de muncă asiduă și antrenamentele regulate. Andrea petrece cel puțin 15 ore pe săptămână la studioul, iar în sezonul de competiții chiar și 20-25 de ore practice coreografii deloc ușoare. Deși practica mai toate tipurile de dans sportiv, mai dragi sufletului îi sunt baletul și jazzul. Anume la aceste categorii Andrea va concura pe scena mondială în acest an.

În urma câtorva audiții, Andrea a fost aleasă drept una din 25 de dansatori din toată Canada să facă parte din Echipa Națională a acesteia. În timp ce alți copii își vor savura vacanța de vară la joacă sau la mare, Andrea o va petrece în sălile de antrenament alături de cei mai buni dansatori din Canada învățând de la cei mai puternici coreografi în domeniu.

Pentru că costurile asociate cu participarea copilei la acest Campionat Mondial sunt destul de impunătoare și se ridică la aproape 10,000.00 dolari canadieni, părinții fetiței au lansat o campanie de colectare de fonduri pentru a acoperi cel puțin parțial aceste cheltuieli. Moldovenii din comunitate s-au dovedit a fi foarte receptivi la această campanie și dornici să susțină acest mic talent. Detalii despre cum poți și tu să o susții pe Andrea în calea ei spre scena mondială găseși pe linkul de mai jos.

 https://www.gofundme.com/andreateam-canada-dance

Citește și:

 

 

Go to top