creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Andrei Năstase, despre decizia Curții de Apel: „La sesizările socialiștilor se produc dosare în justiţia controlată de Plahotniuc”

Anularea alegerilor locale din capitale din turul II va fi în detrimentul cetățenilor, iar la moment, justiția controlată de Plahotniuc produce dosare la sesizările socialiștilor. Declarațiile aparțin președintelui Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, asta după ce Curtea de Apel a admis recursul PSRM.

„În ultima perioadă de timp se produc nişte lucruri care nu ies la suprafaţă, dar care sunt îngrijorătoare. Şi anume, la sesizările socialiștilor se produc dosare în justiţia controlată de Plahotniuc. Judecători dubioşi care au fost prinşi cu mită emit pe bandă rulantă hotărâri care vin să spună în preajma dosarului stabilit pentru vineri, 15 iunie, că Năstase a făcut agitaţie electorală. Este un fals. Vin să spună că anumite procese verbale nu au fost întocmite în conformitate cu legea. Vreau să aduc în atenţia opiniei publice faptul că observatorii neutri au demonstrat că rezultatul nu a fost viciat de toate ilegalităţile la care s-a dedat Plahotniuc şi Dodon. Fac apel către structurile statului să nu tergiverseze acest proces, să nu găsească în mod artificial motive să anuleze alegerile pentru că asta nu este în detrimentul meu sau al forţelor proeuropene, dar este în detrimentul societății, ţării şi oraşului”, a declarat Andrei Năstase.

MediaNews amintește că Curtea de Apel a admis ieri contestația Partidului Socialiștilor împotriva primarului ales Andrei Năstase, asta după ce liderul Platformei DA, a îndemnat lumea, în ziua alegerilor, să iasă la vot.

MediaNews precizează că în prima instanță, judecătorii au respins contestația socialiștilor, catalogând-o drept pretext pentru a nu fi validate alegerile din turul II.

Citește și:

Go to top