creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Mold-street: Cine a cumpărat terenul destinat sediului nou al Comitetului Național Olimpic

Mold-street: Cine a cumpărat terenul destinat sediului nou al Comitetului Național Olimpic mold-street.com

Comitetul Naţional Olimpic a vândut companiei de construcţii Exfactor­Grup SRL, un teren pe care l­a primit din partea statului pentru a­-şi ridica propriul sediu.

Potrivit Pro TV, terenul situat pe strada Mateevici, 109/2 din Chişinău nu departe de ambasada americană, ar costa, conform experţilor imobiliari, peste un milion de euro (20 milioane de lei), scrie moldo-street.com.

„Aceasta este o zonă de lux. Aici un ar de teren costă 50­60 de mii de euro. Avantajul acestui teren este că are o forma dreptunghiulară cu faţada spre strada Mateevici. Faptul că ambasada Statelor Unire este in apropiere, face ca zona să fie una prestigioasă”, afirmă Dumitru Taraburcă, directorul Societăţii Evaluatorilor Independenţi.

Sursa citată notează că terenul are o suprafaţă de 0,235 hectare şi a ajuns în proprietatea Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS) în anul 2007, iar pe el urma să fie ridicat un nou oficiu al instituţiei.

CNOS nu a anunţat despre o eventuală licitaţie de vânzare, iar deputatul Nicolae Juravschi, preşedintele CNOS a refuzat să comenteze tranzacţia. „Lăsaţi­mă în pace cu aceste terenuri. La revedere”, a fost replica lui Juravschi.

Într­-un răspuns oficial, instituţia a recunoscut că a înstrăinat terenul şi că a acceptat cea mai bună ofertă de pe piaţă. Valoarea acesteia însă nu a fost divulgată.

Fostul primar al Chişinăului, Serafim Urechean susţine că acest teren a fost alocat gratuit forului olimpic ca să­şi construiască sediu şi că acesta nu ar fi avut dreptul să îl vândă.

„A fost adoptată o decizie de Consiliul Municipal Chişinău, de alocare a terenului într­un loc prestigios, pentru construcţia clădirii Comitetului National Olimpic. Ei nu au dreptul să vânda terenul”.

Sursa mai precizează că compania Exfactor­Grup SRL are un capital social de 4,06 milioane lei şi un singur asociat, Vladimir Tonu, care este şi manager general. Compania realizează numeroase proiecte imobiliare în Chişinău.

 

Go to top