creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

AP OSCE a reiterat necesitatea retragerii forțelor armate străine de pe teritoriul Moldovei

Un amendament în acest sens a fost inclus în Rezoluția sesiunii anuale a AP OSCE, care se desfășoară în perioada 7-11 iulie, în Bundestagul Germaniei, transmite medianews.md cu referire la IPN.

Potrivit unui comunicat de presă a Parlamentului Republicii Moldova, în cadrul ședinței au fost dezbătute 25 de amendamente propuse la textul Rezoluției de către delegațiile celor 57 de state participante.

Două amendamente au fost propuse de delegația Parlamentului Republicii Moldova și un amendament de delegația Parlamentului României. Toate au fost acceptate cu o majoritate de voturi. Aprobarea amendamentelor delegației țării noastre au avut la bază efortul comun al delegațiilor parlamentare din Republica Moldova, România, SUA, Marea Britanie, Georgia și Lituania.

Delegația Parlamentului Republicii Moldova la AP OSCE este condusă de deputatul PDM, Sergiu Sârbu. Acesta a menționat că prin susținerea amendamentelor, organizația și-a reconfirmat sprijinul plenar pentru soluționarea diferendului transnistrean cu respectarea integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova.

Citește și:

Media

Go to top