creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Chirtoacă cere recuzarea judecătorului în dosarul său. Cum motivează cererea

Potrivit lui Chirtoacă, în ședința precedentă, care a avut loc la data de 6 iulie, judecătorul a acționat asupra persoanei audiate, Nistor Grozavu, în vederea obținerii de la acesta a unor „declarații incriminatoare” în adresa sa, transmite medianews.md cu referire la independent.md.

De asemenea, potrivit fostului edil, judecătorul a consemnat greșit declarațiile, în partea în care ține de influențarea lui Nistor Grozavu și anume: „Conform stenogramei acesta a spus una, iar conform declarațiilor consemnate – cu totul alta”, susține Dorin Chirtoacă într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Conform stenogramei, precum și înregistrării audio, minutul 2:31, chiar și după sugerarea răspunsului de către judecător, cuvântul „indicație” lipsește din răspuns: „Deci, a fost doar în forma verbală”. În textul consemnat de judecător: „Indicația a fost data în formă verbală””, afirmă Chirtoacă.

Mai mult, după ce avocatul a mai întrebat dacă a fost și ceva scris, „judecătorul întrerupându-l pe avocat, a revenit la partea „verbală” din cadrul discuției și l-a direcționat pe Nistor Grozavu spre „indicație””.

„Conform stenogramei și înregistrării audio, minutul 4:34, N. Grozavu spune: „Luând-o, poate nu pot să-i spun așa, ca indicație…”. În textul scris de judecător scrie invers „Luând-o ca indicație…”

De asemenea, judecătorul a dat, de la sine putere, definiția cuvântului „indicație”. i a luat definiția nu din dicționarul explicativ al limbii române (DEX), ci nu se știe de unde, din propria viziune, în scop evident de a impune „martorul” să răspundă conform „definiției” și de a incrimina.

Cine și ce lege îi permite judecătorului să inventeze definiții?”, se întreabă fostul primar al capitalei.

„Prin urmare, judecătorul Alexandru Negru nu este imparțial, scopul său evident este condamnarea subsemnatului și cerem să fie recuzat”, a mai menționat Dorin Chirtoacă.

Citește și:

Media

Go to top