creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Planurile lui Igor Dodon pentru viitoarea vizită la Moscova

Despre aceasta Preşedintele Igor Dodon a comunicat jurnaliştilor în cadrul vizitei sale de lucru în regiunea Rostov a FR, relatează medianews.md cu referire la infotag.

"Împreună cu Vladimir Putin am vorbit despre cel de-al doilea val de amnistiere a migraţiei pentru moldoveni. Sper că acesta va fi anunţat, deoarece există câteva sute de mii de moldoveni care nu au venit acasă în ultimii ani de teama că nu vor putea reveni în Rusia. Acum se discută problema amnistiei în baza articolului 27, care prevede interzicerea intrării în ţară, dacă cetăţeanul străin a fost expulzat anterior din Federaţia Rusă în ordine administrativă. Sper că în următoarele luni vom putea comunica ceva despre asta", a spus Dodon.

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor, el a menţionat că "Moldova este interesată de căi alternative de livrare a gazului rusesc, astfel că în construcţie se află conducta Iaşi-Chişinău".

"Bineînţeles, este foarte important pentru Moldova să primească neîntrerupt resurse energetice. Îmi amintesc de începutul anului 2009, pe când eram vicepremierul Moldovei, când tranzitul gazului prin Ucraina a fost blocat. Aceasta a fost o problemă foarte gravă pentru ţară. Prin urmare, dacă există o oportunitate suplimentară de a primi gazul rusesc prin alte căi alternative, desigur, noi suntem interesaţi. Acum investim şi construim conducta Iaşi-Chişinău. Acest lucru ne va oferi posibilitatea să avem mai puţine riscuri, reieşind din situaţia din ţările de tranzit", a adăugat Dodon.

Citește și:

Media

Go to top