creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Anunțul Președinției după întrevedea lui Dodon cu Krasnoselski

Declarația a fost făcută de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care s-a întâlnit joi, 6 septembrie, cu liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, în reședința de la Condrița, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Președinției, cei doi au discutat modalitățile de realizare a „Pachetului celor opt puncte”, stabilit la începutul anului 2017. Pe marginea a șase puncte din opt s-a ajuns, practic, la înțelegeri și s-au trasat pași pentru soluții la problemele cu care se confruntă locuitorii și agenții economici de pe ambele maluri ale Nistrului.

Potrivit lui Igor Dodon, în cadrul discuțiilor s-a realizat o apropiere între pozițiile celor două părți în scopul elaborării unor abordări și realizării ulterioare a acestora. Șeful statului mai spune că a căzut de acord cu necesitatea continuării unui dialog deschis, care ar contribui la instaurarea încrederii între locuitorii celor două maluri ale Nistrului.

Igor Dodon afirmă că la discuții a reiterat importanța operațiunii de pacificare drept garanție a păcii și securității cetățenilor și au convenit asupra unor pași simultani pentru a nu admite cazuri de agravare a situației în Zona de Securitate, care ar putea afecta pacea și stabilitatea nu doar în Republica Moldova, ci și în regiune la general.

Igor Dodon mai menționează că a venit cu propunerea de a susține prin eforturi conjugate lucrul organizațiilor, asociațiilor și inițiativelor obștești, activitatea cărora vizează depășirea contradicțiilor și divergențelor actuale în probleme de importantă socială. Cei doi și-au exprimat disponibilitatea de a realiza integral acordurile încheiate, continuând dezvoltarea dialogului pentru realizarea unor oportunități noi.

Citește și:

Media

Go to top