creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Gaburici: R. Moldova va dezvolta un sistem de atragere a investițiilor

Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la întrevederea cu Directorul General Executiv al Centrului Financiar Internațional Dubai (Dubai International Financial Center DIFC), Arif Amiri, desfășurată în Dubai, transmite medianews.md cu referire la Moldpres.

„Țara noastră trebuie să devină un teren neutru, în care marii investitori pot veni să facă afaceri într-un mediu economic corect, indiferent de viziunile politice, strategice sau regionale. Vom învăța și din experiența Emiratelor Arabe Unite, alături de cea a țărilor Uniunii Europene sau Statelor Unite ale Americii. Scopul nostru este să aducem antreprenori străini în țară, dar și să servim drept punct de contact în regiune”, a specificat Chiril Gaburici.

Directorul General Executiv al Centrului Financiar Internațional Dubai, Arif Amiri, a analizat oportunitățile și proiectele investiționale ale Republicii Moldova, care ar putea prezenta interes pentru oamenii de afaceri din EAU. Acesta a opinat că țara noastră oferă un șir de facilități pentru afaceri în diferite sectoare.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, Centrul Financiar Internațional Dubai a fost fondat în anul 2002, pentru moment acesta deține peste două mii de companii înregistrate și circa 23.000 de angajați.

O delegație a Republicii Moldova, condusă de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, efectuează, în perioada 4-6 noiembrie 2018, o vizită de lucru în Dubai, Emiratele Arabe Unite, unde va participa la Conferința Globală a Reședinței și Cetățeniei.

Citește și:

Media

Go to top