creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

(video) Reconstituire grafică 3D. Cum a avut loc tragedia de la Anenii Noi

Săptămâna a început cu un accident dramatic, produs în această dimineaţă, în apropierea satului Todireşti din raionul Anenii Noi.

Cinci oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi doi au ajuns în stare critică la spital, după ce o maşină a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit frontal cu un alt autoturism, scrie prime.md.

Printre victime este o fetiţă de numai un an și cinci luni şi tatăl ei. Mama micuţei se zbate între viaţă şi moarte, la Spitalul de Urgenţă din Capitală. Vă atenţionăm, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.

Potrivit poliţiei, vinovat de producerea tragediei s-ar face şoferul unui Audi care circula dinspre Chişinău spre Anenii Noi. Bărbatul a ieşit la depăşire, fără a se asigura, şi s-a ciocnit frontal cu o Dacia, care circula regulamentar. În Dacia se aflau cinci persoane, originare din satul Gura Bîcului, Anenii Noi, printre care o întreagă familie.

În urma impactului, şoferul din Audi şi pasagerul său, dar şi conducătorul auto şi doi pasageri din Dacia, un tânăr de 22 de ani şi fiica sa de numai un an, s-au stins pe loc. Mama micuţei, în vârstă de 24 ani, şi încă o tânără din Dacia, în vârstă de 23 de ani, au scăpat cu viaţă, dar se află în stare critică la spital.

Rudele familiei implicate în accident susţin că soţii s-au pornit cu fetiţa la Chișinău, la un medic pediatru. Deși au mașina lor, au decis să meargă împreună cu un consătean, care oferea servicii de taxi pentru a-şi întreţine familia.

Pasagerul din Audi care, la fel, și-a pierdut viața este fostul fotbalist, antrenor și arbitru Ion Clipa, în vârstă de 65 de ani, care locuia la Anenii Noi. Dimineaţa, el a făcut auto-stopul ca să meargă acasă, dar nu a mai ajuns. Polițiștii au stabilit că maşina în care se afla circula cu viteză excesivă.

După impact, axa vitezometrului s-a oprit la 105 kilometri la oră. Mai mult, mașina era echipată cu anvelope de vară, care erau deja uzate. Coliziunea dintre cele două automobile a fost atât de puternică, încât ambele vehicule au fost făcute zob, iar motorul uneia dintre maşini a fost aruncat la câţiva zeci de metri.

Printre mormanele de fiare, un telefon mobil, care a rămas intact, nu înceta să sune.

După accident, cele două maşini au fost făcute zob, iar, printre mormanele de fiare, un telefon mobil rămas intact nu înceta să sune.

"Martorul care a fost la moment aici şi care a fost auditat, automobilul de model Audi, cu numere de înmatriculare transnistrene se deplasa cu viteză excesivă şi a făcut o depăşire, ieşind pe contrasens şi lovind frontal maşina de model Dacia", a spus şeful IP Anenii Noi, Valeriu Codreanu.

Victimele au rămas blocate printre fiarele contorsionate, aşa că a fost nevoie de intervenţia salvatorilor pentru a le descarcera.

"La faţa locului au fost îndreptate trei autospeciale ale Serviciului Salvatori şi Pompieri pentru a efectua lucrări de salvare deblocare. Au fost efectuate lucrările, după care, persoanele au fost transportate la serviciile cuvenite", a afirmat şeful Departmentului Situaţii Excepţionale, Anenii Noi, Dorin Candîba.

Cele două tinere care au supravieţuit accidentului au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Capitală, unde medicii luptă pentru a le salva viaţa.

"Au fost aduse două persoane din accidentul de circulaţie, care imediat au fost plasate în sala de resuscitare pentru acordarea sistenţei medicale de urgenţă. Ambele paciente sunt conştiente, sunt în stare relativ gravă", a spus şeful Departamentului de Medicină Urgentă, Igor Curov.

Salvatorii anunţă că rudele și apropiații persoanelor implicate în accident pot obține informații la linia 901.

Citește și:

Media

Go to top