creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

În timp ce cetățenii cereau tarife mai mici la electricitate, Silvia Radu primea un salariu lunar de 400 de mii de lei de la Gas Natural Fenosa: „Nu este exagerat”

În timp ce cetățenii protestau la ANRE pentru tarife mai mici la electricitate, Silvia Radu primea un salariu lunar de 400 de mii de lei, atunci când era director la Gas Natural Fenosa.

Întrebată la o emisiune, dacă salariul pe care îl primea nu era prea exagerat, Radu spune că nu vede nimic ieșit din comun.

„Este un salariu internațional, care se plătește la managerii din întreaga lume. Nu este exagerat, chiar este un salariu mult mai mic față de cât se plătește în alte țări.

Acest salariu a fost din beneficiul companiei și dacă compania a considerat că eu merit să primesc acest salariu, atunci a fost decizia lor. Serviciul care este prestat nu include acest salariu în tarif, fiindcă tariful presupune un procent care i se supune privatului pentru gestiune”, a declarat primarul interimar Silvia Radu.

Din declarația de avere pentru anii 2014-2015, făcută publică de astăzi de către CEC, aflăm că Silvia Radu a ridicat în ultimii doi ani, în funcția de președintă a Gas Natural Fenosa, un salariu de 10,3 milioane de lei, ceea ce înseamnă că, în medie, salariul lunar al acesteia constituia peste 429 de mii de lei. Pretendenta la Primăria Chișinău mai indică venituri de 2 702 lei obținuți din depuneri la instituțiile financiare, inclusiv de peste hotare, dar și 3,1 milioane de lei proveniți din pensie, indemnizații sau premii. 


Citește și:


 

 

Go to top