creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Kommersant: Dodon l-a anunțat pe Putin că după alegeri socialiștii vor guverna, cel mai probabil, cu democrații

Kommersant: Dodon l-a anunțat pe Putin că după alegeri socialiștii vor guverna, cel mai probabil, cu democrații kommersant.ru

Potrivit Kommersant, președintele moldovean l-a anunțat pe Vladimir Putin că în rezultatul alegerilor parlamentare este probabil că nici democrații și nici socialiștii nu vor obține majoritatea absolută, ceea ce înseamnă că guvernarea va trebui împărțită. Sursa notează că discuția a avut loc în cadrul unei întrevederi bilaterale dintre Igor Dodon și președintele rus la summit-ul din Sankt Petersburg, la 27 aprilie.

Publicația rusă mai scrie că anterior Dodon și Plahotniuc au demonstrat deschidere spre colaborări. În acest sens, Kommersant notează că cei doi, inamici în public, periodic au întâlniri secrete, pe parcursul cărora găsesc ușor un numitor comun. Anul trecut ei au găsit un compromis privind schimbarea sistemului electoral din cel proporțional în mixt. „În Parlament au votat atât socialiștii, cât și democrații”, scrie Kommersant.

Sursa mai scrie că recent Igor Dodon și Vlad Plahotniuc și-au împărțit pașnic Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, pentru a marca Ziua Victoriei. „Socialiștii au organizat un concert pe 8 mai cu participarea lui Oleg Gazmanov, iar democrații, în frunte cu Plahotniuc și cu ajutorul altui cântăreț rus, Nikolai Baskov, pe 9 mai au sărbătorim concomitent Ziua Victoriei și Ziua Europei.

Go to top