creare site-uri la comanda 079953912

Donează pentru MediaNews.md

Amount:

Ceban cere excluderea lui Năstase din cursa electorală, din cauza liderului PPE

Candidatul socialiștilor la funcția de primar al capitalei, Ion Ceban, a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală împotriva candidatului comun al forțelor proeuropene extraparlamentare, Andrei Năstase, în urma unei declarație făcute de liderul Partidului Popular European, Joseph Daul, în care susținea că „Năstase – unicul candidat antioligarhic. Plahotniuc și Dodon vor înscăunarea unei persoane aservite”.

„Unul din cei doi candidați ai binomului Plahotniuc-Dodon, Ion Ceban a depus o sesizare prin care cere scoaterea mea din cursa pentru Primăria Chișinău pentru o știre apărută la 30 aprilie, în care Joseph Daul, Liderul Partidului Popular European, Familie a cărei membri avem onoarea să fim, susținea: „Năstase - unicul candidat antioligarhic; Plahotniuc și Dodon vor înscăunarea unei persoane aservite”. Constat cu stupoare care este reacția de răspuns a binomului atunci când Comisia Europeană și toate celelalte instituții ale Uniunii Europene au reacționat cu fermitate la campania de denigrare declanșată de către forțe oculte, oligarhice, împotriva mea și a tuturor oamenilor care doresc cu adevărat schimbarea”, a reacționat Năstase la sesizarea lui Ceban.

 În context, Năstase declară că astfel de sesizări nu îl pot opri din luptă și îndeamnă chișinăuienii să iasă duminică la vot.
 
„Nu vor decât să acopere o temă cu o alta, nimic mai mult. Transmit pe această cale tuturor celor care își imaginează că viitorul acestui oraș poate fi decis într-un asemenea mod, că se află într-o gravă eroare. Profesia mea de avocat a garantat și garantează, cu sfințenie, respectarea tuturor regulilor care stabilesc cadrul legal în care se desfășoară campania electorală. Așa că, astfel de sesizări nu pot opri, sub nici o formă, valul care va aduce schimbarea! Să ieșim la vot, nu ne mai pot opri”, se mai arată în mesajul lui Andrei Năstase.
Go to top